Hapishane mi? Leşhane mi?
Çinlilerin geleneksel yemek zevklerinde böyle
alışkanlığı vardı. Taze eti yemezdi. Eti akvaryum
türündeki böceklenme sandığında kurutarak (böceğe)
çevirip böceği yerler.
Yılan
balığı (tasma balık), yeşilliklerde çürütülerek
(aylarca-yıllarca) bekletilerek iyice çürüyüp
kokuştuktan sonra dükkânlarda satarlar. O balık
pişirilirken pis kokudan yan apartmandakilerin bile
canına vay… Ama Çinliler kokusunu da, o balığı da çok
severler.
Bugün
Doğu Türkistan’da onbinlerce insan hapishanede.
Bir
Ekim İstanbul’da 300’den fazla kişi gösteri yaptı.
Gösteride kendini yerden yere atarak yaka yırtıp
ağlayan, baygınlık geçirenler, dünyaya Doğu
Türkistan’daki Çin zulmünün ne kadar boyutlarda olduğunu
anlatmaya çalışanlar da vardı, onlardan bir hanım diyor
ki:
“Şu an
hapishanenin 6 kişilik bir odasına 60 kişi – 100 kişiyi
doldurmuşlar. Hem de kadın-erkekler çırıl çıplak. İnsan
üstüne insan. Birisinin pisliği birisinin üstünde…
ölünün altında diri.”
O
pırıl pırıl, o masum, o güzelim Uygurları Çin zalimleri
çürüterek, leş haline (affedersiniz aziz canlarım,
ciğerlerimi leş demek istemezdim, boğazım düğümlendi
kelime bulamıyorum) getirdikten sonra kazma kürek ile
çıkartıyormuş.
Ey
Dünya İnsanları! Soykırımı soykırım tanıyın, Çin
zalimlerini cezalandırın! Olmazsa bugün bize, yarın
size…
(İlave: gelen heyeti Çin zalimleri binbir çeşit hile ile
yanıltmaya çalışıyorlar.)
02.10.2009
Zeynure İsa
Adres:
Çelebidere Yokuşu Sok.
Selçuk Apt. No: 6 Yeniköy - İstanbul
Tel (Ev) : (0090 212) 223 65 82
Gsm : 0090 536 579 45 85
|